لیست اختراعات محمد جواد رستم اف
ابزار باز و بست درپوش هاي فاضلاب با مكانيزم مگنتي عنوان اختراعي است كه در صنعت آب و فاضلاب كاربرد دارد. هم اكنون يكي از مشكلات و معضلات شهرداري نبود ابزاري مناسب جهت باز كردن درپوش فاضلاب هاي شهري مي باشد. كاربران در اين زمينه هنوز هم با همان روش هاي قديمي و غير استاندارد، با استفاده از يك ميله فلزي و حفره موجود در درپوش ها براي باز نمودن درپوش فاضلاب ها اقدام مي نمايند، كه اين عمل به منظور بازديد از فاضلاب ها، رفع گرفتگي و مشكلات به وجود آمده و ... صورت مي گيرد. همچنين در اغلب مواقع به دليل سنگينيِ درپوش فلزي، مخاطراتي از قبيل در رفتن درپوش و آسيب هاي احتمالي كاربر را تهديد مي نمايد. راه حلي كه مي توان براي مشكل فني موجود يافت، ساخت ابزاري است كه توانايي باز و بستن درب فاضلاب ها را داشته باشد كه به واسطه وجود يك مگنت صنعتي، در قسمت پاييني و مجاور با درپوش فاضلاب، قابليت جابجايي درپوش با خاصيت آهنربايي قوي را انجام بدهد.
هدف از طراحي آينه برقي براي موتور سيكلت، افزايش ضريب تمركزموتورسواربر كنترل موتور سيكلت مي باشد. بر طبق بررسي هاي انجام گرفته، براي اين كه موتور سوار در هنگام استفاده از موتورسيكلت، تمام فكر و توجه خود را متمركز رانندگي كند، نيازمند اين است كه در تمام حالات رانندگي، از دو دست براي كنترل بهتر موتور سيكلت استفاده نمايد. از طرفي در حين رانندگي با موتور سيكت با آينه هاي موجود، براي تنظيم موقعيت آينه، نيازمند برداشتن يك دست از روي فرمان خواهد شد. لذا جهت كنترل بهتر وسيله نقليه در حين رانندگي، استفاده از آينه برقي اتوماتيك پيشنهاد شده است. به دليل اينكه ضريب ايمني در موتور سيكلت نسبت به ساير وسايل نقليه بسيار كمتر است، بايد عواملي كه باعث كاهش ضريب تمركز راننده ميشود، كاهش يابند. استفاده از آينه برقي اتوماتيك باعث ميشود كه موتور سوار به هيچ عنوان، حتي براي تنظيم آينه، دست خود را از فرمان جدا نكند. بدين وسيله مي توان تمركز راننده را در حين رانندگي بر روي موتور سيكلت افزايش داد و از خطرات احتمالي كه به واسطه عدم توجه موتورسوار، به وجود مي آيد، تا مقدار زيادي جلوگيري نمود. زمينه فني اين اختراع مربوط به موتور سيكلت بوده كه به منظور افزايش ايمني و آسايش موتور سوار و اشخاص ثالث، مورد استفاده قرار مي گيرد.
طراحي دستگاه جداكننده فنر سيستم تعليق انواع خودروها با استفاده از مكانيزم هيدروليكي، عنوان اصلي اختراع است كه در ارتباط با صنعت خودرو و در زمينه تعميرات آن كاربرد دارد. به همين منظور ايجاد شرايط ايمن در محيط كار از الزامات مهم براي جلوگيري از به وجود آمدن خطرات مخرب مي باشد. بر اين اساس نبود ابزار هاي ايمن در محيط هاي تعميراتي و فني مي تواند كاركنان را به دليل استفاده از ابزار هاي غيراستاندارد با مشكلات جبران ناپذير مواجه كند. هم اكنون تعميركاران جهت جدا سازي فنر از كمك فنر اقدام به فشرده سازي آن مي كنند كه در صورت عدم استفاده از وسايل مناسب و غير استاندار موجب رها شدن ناگهاني فنر شده كه بر اثر آن صدمات جبران ناپذيري به تعمير كار مربوط وارد مي شود. راه حلي كه مي توان براي بهبود روش جمع كردن فنر مطرح كرد، طراحي و ساخت دستگاه جمع كننده فنربندي سيستم تعليق انواع خودروها به منظور جداكردن و جازدن فنر با استفاده از مكانيزم هيدروليكي مي باشد. با استفاده از اين طرح زمينه فشرده سازي و جدا كردن فنر از اجزاي خود، به بهترين شكل ايجاد مي شود و خطراتي كه سلامت جسمي تعميركاران را تهديد مي كند، كاملا رفع مي گردد.
در حال حاضر ارتقاء علم و افزايش دانش در زمينه هاي تخصصي موجب شده است صنعت با پيشرفت شگرفي روبرو شود. در همين خصوص به منظور افزايش سطح علمي و درك بهتر مفاهيم آموزشي بايد مجموعه عواملي را جهت يادگيري اين مصاديق فراهم نماييم. اكثر مراكز آموزش فني، طبق دانش فني كه به متقاضيان ارائه مي دهند، تجهيزات لازم جهت افزايش سطح بينش دانش آموختگان را دارا نمي باشند، كه به موجب اين ضعف و معضل در سيستم آموزشي، سطح فني دانش آموختگان جوابگوي نياز فني بازار نخواهد بود. در همين خصوص به منظور رفع خلاء موجود در مراكز فني طرح اوليه اين پژوهش را مورد مطالعه و بررسي قرار داده ايم. پيشنهادي كه مي توان براي بهبود شرايط آموزش در مراكز فني حرفه اي در قالب مهندسي خودرو مطرح كرد، دستگاه شبيه ساز الكترومكانيكي جهت آموزش فرآيندهاي اصلي موتور و گيربكس خودروهاي درون سوز مي باشد، تا با بهره گيري از اين طرح زمينه آموزش هرچه بهتر علمي و عملي هنرجويان فراهم شود.
طراحي ابزار بلبرينگ درارِ درون كش با قابليت تغيير اندازه، عنوان اصلي اختراعي است كه در حوزه مكانيك و در زمينه خودرو كاربرد دارد. هم اكنون نبود ابزار هاي ايمن و مناسب در محيط هاي تعميراتي موجب مي شود كه تعميركاران با بهره گيري از ابزار هاي غير استاندارد شرايط خرابي قطعات خودرو را پديد آورند. طبق بررسي ها و تحقيقاتي كه در بازار كار صورت گرفته، نتيجه حاصل گرديده است كه نمونه ابزار هاي ثبت شده موجود در بازار، جهت برطرف ساختن معضلات و مشكلات مكفي نبوده و به دليل محدود بودن و مخصوص بودن در اندازه هاي خاص قابليت بهره گيري در اين زمينه را دارا نمي باشند. راه حلي كه مي توان براي بهبود روش در آوردن بلبرينگ از محل خود، مطرح كرد، طراحي و ساخت ابزار بلبرينگ درار درون كش با قابليت استفاده در انواع خودروها مي باشد كه با بهره گيري از مكانيزم مكانيكي قابل طراحي مي باشد. با استفاده از اين طرح زمينه جدا كردن بلبرينگ از اجزاي مربوطه به بهترين شكل ايجاد شده و مخاطراتي كه عمر مفيد قطعه مورد نظر را تهديد مي نمايد، كاملا مرتفع گريده است.
هم اكنون صنعتگران براي عمليات خم كاري قطعات سنگين و بزرگ نياز به دستگاه خم كن برقي دارند كه ناگزيرند جهت انجام عمليات خم كاري، قطعه مورد نظر را به محل قرار گيري دستگاه منتقل نموده و عمليات خم كاري را انجام دهند. اين عمل يكي از معضلات و مشكلات بزرگ صنعتگران مي باشد كه به دليل سنگين بودن و قابل حمل نبودن دستگاه هاي خم كن موجود براي انجام عمليات خم كاري، امكان چنين عملي بسيار وقت گير، پر هزينه و اغلب ميسر نمي باشد. از اين رو خم كن هايي با قابليت حمل دستي در بازار وجود دارند اما بدليل استحكام پايين و نداشتن قدرت كافي، فقط قابليت خم كاري قطعات نازك تر را دارا مي باشند. هدف از اين اختراع، طراحي و ساخت دستگاهي است كه بتواند عمليات خم كاريِ دستي و اتومات را در عين سيار بودن و بصورت همزمان با استفاده از مكانيزم چرخ حلزون با پيشرانه الكتريكي و قابليت خم كاري دو جهته با دقت و سهولت بهتري انجام دهد.
داشتن تبليغات و ديده شدن همواره يكي از دغدغه هاي هاي اصلي همه فروشندگان و واحدهاي تجاري و صنعتي بزرگ و كوچك بوده است و هميشه در تلاش براي بهبود روش تبليغ بوده اند و سعي داشته اند تبليغات خود را به خاص ترين شيوه ممكن ارائه دهند؛ كركره هاي موجود بدون بنرها و تابلو هاي تبليغاتي در هنگام تعطيلي واحد تجاري موجب پنهان شدن هويت واحد تجاري مي شوند و همچنين بسياري از واحدهاي تجاري فضاي كافي جهت قرار دادن تابلو هاي چلينيوم در قسمت بالاي واحد تجاري نداشته و يا در صورت استفاده از آن ها موجب ايجاد ظاهري نامناسب براي واحد تجاري مي شود. طرح پيشنهاد شده با هدف استفاده حداكثري از كمترين فضا جهت ارائه تبليغات و معرفي واحدهايي كه از نظر فضاي كافي داراي محدوديت مي باشند، كاربرد داشته و همچنين شركت هايي كه معرفي آن ها توسط تابلوهاي چلينيوم و انواع ديگر روش هاي معرفي، مناسب نمي باشد طراحي گرديده است. طرح نامبرده به واسطه نحوه اجراي تبليغات بر روي آن، موجب افزايش ديده شدن واحدهاي تجاري و شركت ها كه خواسته همه واحدهاي فعال در چرخه اقتصادي هستند، مي گردد.
براساس بررسي هاي انجام شده در مراكز تعميراتي، تعميركاران جهت جداسازي چپقي از روي طبق و سيبك خودرو از ابزار ها و تجهيزاتي استفاده مي نمايند كه كمترين ميزان ايمني را دارا بوده و فشار كاري زيادي را متحمل تعميركاران مي نمايد. همچنين عمر مفيد قطعات مربوطه كاهش پيدا كرده، متعاقب آن ضريب آسيب پذيري قطعات خودرو افزايش مي يابد. از جمله تجهيزاتي كه به واسطه آن مي توان چپقي روي طبق و سيبك را جدا كرد، بهره گيري از دستگاه پرس مي باشد كه به دليل بالا بودن هزينه دستگاه پيشنهادي تقريبا تمامي مراكز تعميراتي فاقد دستگاه مورد نظر هستند؛ اين مراكز براي انجام فعاليت مذكور مجبور به انتقال طبق خودرو به كارگاه هاي تراشكاري مي باشند. به علاوه باتوجه به تجربه شخصي اينجانب درتعميرگاه، انجام پروسه ذكر شده نه تنها مستلزم صرف زمان زيادي خواهد بود بلكه ايجاد شرايط تعمير را براي تعميركار مربوطه محدود مي سازد. هدف از اختراع ابزار پيشنهادي، افزايش سطح ايمني در كار،كاهش خرابي ها و جايگزيني يك روش مدرن و اصولي جهت مرتفع نمودن مشكلات مذكور مي باشد كه توانايي رفع كردن نياز بازار را نيز داشته باشد.
ايجاد شرايط ايمني در خودرو از الزامات مهم براي جلوگيري از به وجود آمدن خطرات حادثه ساز مي باشد. نبود بعضي از عوامل بازدارنده در سيستم ايمني خودرو مي تواند سرنشينان را با حوادث جبران ناپذيري روبرو كند. به منظور شناسايي دقيق تر نياز هاي كاربردي، تحقيقاتي در زمينه بررسي مجموعه عوامل حادثه ساز در جاده هاي يخبندان و برفي توسط متخصصين مهندسي ايمني خودرو صورت گرفته و شرايط مختلف موثر مورد تحليل قرار گرفته است كه منجر به ايجاد طرح اوليه اين پژوهش مي باشد. راهكاري كه مي توان براي عبور هرچه بهتر وسايل نقليه از جاده هاي برفي و يخبندان مطرح كرد، طراحي و ساخت زنجير چرخ الكترومكانيكي مي باشد. با استفاده از اين طرح زمينه عبور وسايل نقليه از جاده هاي برفي به بهترين شكل ايجاد مي شود و مجموعه خطراتي كه با بهره گيري از نمونه هاي موجود رانندگان وسايل نقليه را تهديد مي كند كاملا رفع خواهد شد.
پيشرفت و گسترش دانش در حوزه كشاورزي سبب مكانيزه شدن مراحل توليد محصولات متنوع گرديده است. اين روند رو به توسعه در دنيا موجب شده كه كشاورزان براي توليد محصول خود مراحل فرسايشي گذشته را كنار گذاشته و با روشهاي نوين و مؤثر به توليد محصولات متنوع بپردازند. از مزيتهاي مهم و قابلتأمل مكانيزه شدن توليد محصولات كشاورزي ميتوان به افزايش سرعت توليد محصول و آسايش كشاورز اشاره نمود. يكي از شاخههايي كه امروزه در حوزه كشاورزي مورد استقبال قرار گرفته است پرورش گلوگياه زينتي و دارويي ميباشد كه با حداقل هزينه ميتوان در اين زمينه شروع به فعاليت نمود. طي بررسيهاي ميداني صورتگرفته در حال حاضر گلكاران مشغول به فعاليت پرورش گل در گلخانهها و باغات براي جابهجايي گلدانهاي حاوي گل و درختچه از روشهاي سنتي و تجهيزاتي استفاده مينمايند كه موجب افزايش فشار كاري براي كاربران شده است. برايناساس براي بهبود سلامت نيروي انساني، كاهش فشار كاري و افزايش كارايي طرحي را بهعنوان چرخ دستي مجهز به قفسه و محفظه قابل تنظيم براي حمل گلدان و بار در گلخانه ها براي برطرف نمودن معضل شناسايي شده ارائه نمودهايم.
موارد یافت شده: 11